Proteinberikade våfflor
Sebbe kommer inte hem förens sent ikväll. Då blir det ofta något lätt till lunch/middag.
Idag var jag sugen på våfflor, Egentligen riktigt flottiga våfflor med Nutella. Tog mig i kragen dock.
Mitt egna recept som jag häftade ihop nu med ett originalrecept som mall.
10 laggar
100 g kokosolja. (Otroligt mycket bättre fett än smör.)
2,5 dl vatten.
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl eller annat mjöl
1,5 dl bakproteinpulver (vanligt proteinpulver funkar också)
2 tsk bakpulver
2-3 nypor salt
En liten nypa spirulina (är du gravid så ta isf väldigt lite eller uteslut helt om du är osäker. Algprodukter ska undvikas på grund utav höga halter av jod, jag har dock koll på hur mycket jod jag får i mig)
Smält kokosoljan om den inte är rinnande redan i vattenbad. Vispa ner vatten och mjölk sedan resten av ingredienserna. Sist bakpulvret.
Våffla på!
Resultatet blev sjukt krispiga våfflor med en diskret smak av kokos.
Jag toppade mina våfflor med vaniljkvarg och jorgubbar(som är långt ifrån svenska eko tyvärr)